امروز يك شنبه  ۲۱ بهمن ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۱۱/۱۱- ۰۹:۲۰

سفر یک‌روزه وزیر راه و شهرسازی

سفر یک‌روزه وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران به جمهوری ترکیه با هدف توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی دوجانبه

 

وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران هدف از سفر به ترکیه را انجام مذاکرات و مروری بر تفاهم‌های کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور و جلسات دوجانبه در حوزه‌های حمل‌ونقلی عنوان کرد.

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز خرسندی از سفر به ترکیه در مدت کوتاهی بعد از برگزاری بیست و نهمین کمیسیون اقتصادی مشترک ترکیه-ایران گفت: در این سفر پیرو جلسات کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور و موضوعات مربوط به مصوبات این نشست‌ها، همچنین تفاهم‌ها و اقدامات انجام‌گرفته در حوزه‌های مختلف حمل‌ونقلی، مذاکراتی انجام و برخی از موارد دوجانبه مرور شد .

 ایشان تأکید کرد: دو کشور ایران و ترکیه همواره ارتباطات سازنده‌ای داشته‌اند و کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه بعد از سال‌ها تأخیر در کمتر از یک ماه گذشته در ایران تشکیل شد و حضور مجدد من در این مدت کوتاه، بیانگر جدیت در موارد مورد تفاهم در روابط دو کشور است.

ایشان خاطرنشان ساخت: در این نشست بر تفاهم‌های انجام‌شده و بر اینکه چشم‌انداز تبادلات تجاری ما همان ۳۰ میلیارد دلار است نیز تأکید شد.

وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه امروز در راستای رفع برخی موانع و نیز برای چشم‌انداز به تصمیم رسیده‌ایم، گفت: تسهیل حمل‌ونقل میان دو کشور و موارد مربوط به تردد ارزان و روان ناوگان ترک و ایرانی نیز یکی از موضوعات مورد بحث در این نشست بود که در مورد آن به تصمیم مشترک رسیدیم.

وی ابراز امیدواری کرد؛ طی سه ماه آینده مدل جامع همکاری‌های دو کشور در حوزه حمل‌ونقل و ترانزیت ترسیم شود و فعالیت‌ها بر اساس آن شکل بگیرد.

صادق تأکید کرد: توسعه روابط بین دو کشور خصوصاً روابطی که به حمل‌ونقل، توسعه حمل‌ونقل و توسعه ترانزیت مورد تأکید دو طرف است و قطعاً با تعمیق این روابط به‌خصوص در کریدورهای ترانزیتی، صلح و آرامش و توسعه هم برای دو کشور و هم برای منطقه رقم خواهد خورد.

عبدالقادر اورال‌اوغلو وزیر حمل‌ونقل و زیرساخت ترکیه نیز پس از دیدار با همتای ایرانی خود گفت :در این ملاقات در خصوص راه‌های عملی‌تر در حمل‌ونقل جاده‌ای گفتگو کردیم و در راستای اتخاذ راه‌حل‌های عمل‌گرا در بعضی موضوعات تصمیم گرفتیم همچنین در مورد هوانوردی هم راه‌های برقراری ارتباط بیشتر میان خطوط هوایی ترک و خطوط هوایی ایران را ارزیابی کردیم.

اورال‌اوغلو با اشاره به اتفاق‌نظر در زمینه افزایش ظرفیت حمل بار در بخش راه‌آهن به یک‌میلیون تن گفت: نباید هیچ‌گونه مسامحه‌ای در مورد تعویق این هدف نشان بدهیم. در زمینه حرکت سریع‌تر در گمرکات هم به اتفاق‌نظر رسیدیم. فروش بلیط قطار مسافربری وان-تهران را در تاریخ 20 فوریه شروع می‌کنیم.

 از سوی دیگر عمر بولات وزیر تجارت ترکیه و رئیس ترکیه‌ای کمیسیون مشترک اقتصادی نیز پس از دیدار و گفتگو با  فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی ایران و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی دوجانبه با اشاره به اینکه در آخرین نشست تفاهم‌نامه‌ای امضا شده‌بود، گفت: این تفاهم‌نامه شامل افزایش همکاری و تجارت در بخش‌های گمرک، کشاورزی، تجارت، سرمایه‌گذاری، مالی، حمل‌ونقل و گردشگری بود و روسای جمهوری دو کشور افزایش حجم تجاری به 30 میلیارد دلار در میان‌مدت را هدف‌گذاری کرده‌اند.

بولات گفت: ما به‌عنوان ترکیه انتظار داریم پایانه گمرکی کاپی کوی در وان نیز مدرنیزه شده و برای تردد تجاری باز شود. و این امر با انجام بعضی اصلاحات در طرف ایران در آینده نزدیک میسر خواهدشد. وی تأکید کرد عملیات احداث مرکز تجارت مرزی ساری سو را به پایان رساندیم لذا  منتظر اقدام طرف ایران برای افتتاح آن هستیم لذا ما در راستای دستورهای رئیس‌جمهوری محترم‌مان نیز به تلاش‌ها برای توسعه روابط در حوزه سرمایه‌گذاری، تجارت، حمل‌ونقل نیز با عزم و قاطعیت ادامه خواهیم‌داد.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما