مصاحبه سفیر جمهوری اسلامی ایران در رابطه با عملیات وعده صادق
مصاحبه جناب آقای حبیباللهزاده در رابطه با عملیات وعده صادق و تنبیه رژیم صهیونیستی
پس از عملیات وعده صادق و تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای حبیباللهزاده سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا به برخی از سؤالات خبرنگاران در این رابطه پاسخ دادند که مشروح آن به این شرح میباشد:
سؤال1 : چرا ایران به اسرائیل حمله کرد؟
جواب- حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق در اول آوریل 2024، نقض آشکار حقوق بینالملل، منشور سازمان ملل بهویژه بند۴ ماده ۲ این منشور و نقض فاحش اصل اساسی و شناخته شده جهانی مبنی بر مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی به شمار میرود. جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه ابتدا بر مسیر حقوقی، بینالمللی و دیپلماتیک تمرکز کرد و بلافاصله از شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست کرد تا این اقدام جنایتکارانه و تروریستی را محکوم و اقدامات قاطع و مقتضی برای محاکمه و پاسخگو کردن سریع عاملان آن و جلوگیری از تکرار چنین جنایات هولناک علیه اماکن دیپلماتیک کشورهای جهان را اتخاذ نماید. متأسفانه شورای امنیت به دلیل رویکرد سه کشور غربی عضو دائم آن در رابطه با انجام وظیفه خود در قبال حفظ صلح و امنیت بینالمللی و محکوم نمودن این اقدام کوتاهی نمود و به رژیم اسرائیل اجازه داد تا خطوط قرمز را زیر پا گذاشته و اصول اساسی حقوق بینالملل را نقض کند. کما اینکه طی بیش از 7 ماه از آغاز جنایت در نوار غزه نیز هیچ اقدام جدی علیه رژیم اسرائیل برای توقف جنایات در حق مردم فلسطین صورت نداد و حتی از رژیم صهیونیستی علیرغم جنایاتش در غزه محافظت کرد و آنها را هرچه بیشتر جری نمود. در برابر انفعال شورای امنیت سازمان ملل متحد در صدور حتی یک بیانیه در محکومیت این اقدام، جمهوری اسلامی ایران جز تنبیه رژیم صهیونیستی در چارچوب دفاع مشروع و اعمال حق ذاتی برای دفاع از خود بر اساس قوانین بینالملل وفق ماده 51 اساسنامه راهی نداشت.
جمهوری اسلامی ایران، خویشتنداری زیادی صورت داد بهگونهای که رژیم صهیونیستی از آن برداشت اشتباهی کردهبود اما در نهایت به مرحلهای رسید که آنها باید بهای کارهایی را کرده بودند دریافت میکردند. سیاست کنونی رژیم اسرائیل گسترش و تشدید درگیری برای حفظ قدرت و فرار از پاسخگویی است. متأسفانه شورای امنیت حداکثر بیعملی را از خود نشان داد. سازمان ملل متحد نباید اجازه دهد که این نهاد، گروگان جاهطلبی یک رژیم سرکش و نیز منافع سیاسی کشورهای غربی حامی آن باشد. شورای امنیت باید به مسئولیت خود عمل کرده و به تهدید واقعی صلح و امنیت بینالمللی رسیدگی و به سرعت وظایف خود را ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد در واکنش به بیپروایی رژیم اسرائیل در نقض قوانین بینالمللی را انجام دهد و این رژیم را مجبور به پایبندی به تعهدات خود نماید.
سؤال2 : کسانی هستند که حمله ایران به اسرائیل را ناکافی میدانند و انتقاداتی را مطرح میکنند. نظر شما چیست.؟
جواب- اقدام جمهوری اسلامی ایران بر اساس ضرورت و متناسب طراحی شد و صرفاً اهداف نظامیکه در عملیات تروریستی علیه سفارت ایران در دمشق دخالت داشتند را هدف قرار داده است. نیروهای مسلح ایران هیچ مکان اقتصادی یا جمعیتی را هدف قرار ندادهاند و این اقدام به صورت دقیق برای به حداقل رساندن احتمال تشدید شرایط و جلوگیری از آسیب به غیرنظامیان انجام شد. هدف اجرای این عملیات به این شکل مشخص، ارسال یک پیام واضح به طرف مقابل بود. جمهوری اسلامی ایران به دنبال تشدید درگیری در منطقه نیست و بر همین اساس پس از پایان عملیات اعلام کرد که از نظر ایران این موضوع اکنون پایان یافتهاست، اما در صورت اقدام متقابل رژیم صهیونیستی، پاسخ جمهوری اسلامی ایران فوری و گسترده خواهد بود. جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامیبیشتر توسط رژیم اسرائیل بر عزم تزلزلناپذیر ایران برای جلوگیری از تعدی نسبت به حاکمیت، تمامیت ارضی و دفاع از مردم، امنیت و منافع ملی، بر مقابله با اقدامات تجاوزکارانه و پاسخگویی قاطعانه منطبق بر قوانین بینالمللی و پاسخ به هرگونه تهدید تصریح کردهاست.
سؤال 3 : آیا پروژه اسرائیل بزرگ عملی است ؟
جواب- بیشک رژیم اسرائیل به دنبال توسعهطلبی است کما اینکه این رژیم از سال 1948 تاکنون با نادیده انگاشتن قطعنامههای بینالمللی قدمبهقدم سرزمینهای بیشتری از فلسطین را اشغال است. اساساً یکی از اهداف اصلی این رژیم توسعه ارضی است. رژیم صهیونیستی به سرزمین فلسطین فعلی هم قانع نیست. اول یک سرزمین محدود میخواستند، بعد نصف سرزمین فلسطین را گرفتند، بعد اشغال همه سرزمین فلسطین را دستور کار قراردادند، بعد به کشورهای همسایه فلسطین تجاوز کردند و بخشی از زمینهای آنها را گرفتند. الآن هم هدف اساسی صهیونیزم، ایجاد اسرائیل بزرگ است. اما به لطف نیروی مقاومت،کسانی که به دنبال رؤیای نیل تا فرات بودند، امروز در نوار غزه فرورفتهاند.
سؤال4 : ایالات متحده آمریکا در حال برچیدن کشورهای واحد در خاورمیانه است. دولتهای آنها را تقسیم میکند. عراق ، سوریه ، لبنان و.. آیا خطر مشابهی در ترکیه و ایران وجود دارد؟
جواب - بیشک سالهاست که ایدهها و طرحهایی برای فعال کردن پروژه تجزیه مجدد و ایجاد روند دگرگونی در کشورهای اسلامی، نظیر آنچه در ابتدای قرن بیستم رخ داد، روی میز قرار داشته و به زبان هم آورده شده است. ناآرامیهای اوایل دهه گذشته در برخی از کشورهای منطقه دستاورد اولیه ایده خاورمیانه بزرگ بود که تغییرات بنیادین در برخی نقاط را رقم زد، هرچند با ناکامیهای مهمی نیز همراه بود. طرح خاورمیانه بزرگ در نظر داشت تا کشورهای منطقه را در یک نظام واحد مبتنی بر مدار اسرائیل قرار دهد. اجرای این طرح موجب تولد کشورهای کوچکی میشد که عموماً به دلیل ضعیف بودن آنها، به متحدیم و اقماری برای اسرائیل تبدیل میشدند. در این میان اختلافافکنیها میان کشورها با موضوعات سرزمینی، قومی، دینی و مذهبی بخشی مهمی از این پروژه به شمار میرود. همچنین مداخلات مخرب کشورهای فرامنطقهای از زاویه حمایت از تروریسم، تسلیح و سازماندهی و نیز ترویج افراطگرایی در منطقه در راستای ایجاد ناآرامی و اختلافافکنی نیز به عنوان بخش مهم دیگری از این پروژه به شمار میرود.