امروز پنج شنبه  ۱ آذر ۱۴۰۳

۱۳۹۹/۰۲/۰۱- ۱۶:۰۰ - مشاهده: ۵۲۶
تعداد بازدید:526 1 اردیبهشت 1399 - 16:00
.

موفقیت ترکیه در مقابله با کرونا/ پرسش ها و ابهامات بدون جواب

با اعلام رسمی‌گذر مبتلایان به کرونا در ترکیه از مرز ۸۰ هزار نفر و تبدیل این کشور به کانون شیوع کرونا در منطقه غرب آسیا این سوال که آیا ترکیه در مقابله با شیوع کرونا موفق عمل کرده یا خیر؟ مطرح شده است.

فخرالدین کوجا وزیر بهداری ترکیه شب گذشته اعلام کرد که با افزوده شده سه هزار و ۷۸۳ نفر دیگر به تعداد مبتلایان به کرونا، تعداد مبتلایان به بیماری کووید- ۱۹ در ترکیه به ۸۲ هزار و ۳۲۹ نفر افزایش یافت و با فوت ۱۲۱ نفر دیگر در روز گذشته تعداد متوفیان آلوده به این ویروس به یک هزار و ۸۹۰ نفر رسید.

وی با اشاره به تعداد افرادی که تحت مداوا قرار گرفته و از بیمارستانها مرخص شده اند، گفت: به رغم افزایش میزان آزمایش ها برای تشخیص مبتلایان به کرونا تعداد مبتلایان در روزهای اخیر ثابت مانده و این نیز نشانگر موفقیت در اجرای تدابیر اتخاذ شده است.

ترکیه از کشورهایی بود که به ادعای مسوولان رسمی ، ویروس کرونا در این کشور از ۱۱ ماه مارس مشاهده شده است. گرچه این امر یعنی مشاهده دیر هنگام ویروس و اعلام رسمی آن، ادعاهایی در زمینه پنهانکاری را در سطح رسانه‌های اجتماعی مطرح کرد، ولی اصرار در زمینه پنهانکاری بدلیل نداشتن دلیل و مدرک مستند در این زمینه بی مورد خواهد بود.

گرچه مسوولان رسمی ترکیه افزایش تعداد بیماران در طول دوره زمانی نزدیک به ۴۰ روز گذشته را بدلیل افزایش میزان تستهای گرفته شده ارزیابی می‌کنند ولی افزایش تصاعدی تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ مجددا ادعاها از سوی مخالفین در زمینه پنهانکاری در این مورد را مطرح کرده است.

به گفته مسوولان دولتی ترکیه وضعیت بیمارستانهای این کشورر در زمینه مداوای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مناسب است و هیچ مشکلی در این زمینه نه از لحاظ دارو، نه از لحاظ پرسنل و نه امکانات فیزیکی وجود ندارد و در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد ظرفیت بخش های مراقبت های ویژه این کشور خالی است.

هر چند ادعاهایی در زمینه پر بودن ۹۰ درصد ظرفیت بیمارستانهای استانبول به عنوان کانون شیوع کرونا در ترکیه مطرح شده بود، ولی این مساله تنها در سطح ادعا باقی مانده و شواهد نشانگر صحت گفتار مسوولان دولتی در این زمینه است.

از سوی دیگر به گفته مسوولان رسمی ترکیه کار ساخت دو بیمارستان که هر کدام یک هزار تخت بیمارستانی خواهند داشت در استانبول آغاز و تا یک ماه دیگر از این بیمارستانها که محل بستری شدن بیماران کرونایی خواهد بود بهره برداری خواهد شد.

این بیمارستانها در محل فرودگاه سابق آتاترک " یشیل کوی" و فرودگاه سنجاق تپه احداث خواهند شد.

وزیر بهداشت ترکیه در رابطه با ساخت بیمارستانهای جدید سنجاق تپه و یشیل کوی در صفحه توویتر خود نوشت: در محل بیمارستان سنجاق‌تپه هستیم، روند احداث بیمارستان ویژه مبارزه با بیماری‌های واگیردار و بلایای طبیعی ادامه دارد. این بیمارستان چندمنظوره هزار و 8 تخت ‌خوابه که از ۴۳۲ تخت مراقبت‌های ویژه برخوردار است، ظرفیت کامل پاسخگویی تمامی نیازهایمان را دارد. نظام سلامت ترکیه همچنان در جهان متمایز است.

فخرالدین کوجا در رابطه با بیمارستان فرودگاه آتاترک نیز تصریح کرد: هر دو بخش استانبول را آماده مبارزه با بلایای طبیعی می‌کنیم. بیمارستان چندمنظوره در منطقه یشیل‌کوی زیرساختی قوی در زمینه مقابله با هرگونه بیماری و بلایای طبیعی را فراهم خواهد کرد. تمامی اتاق‌های این بیمارستان قابلیت تبدیل به اتاق مراقبت‌های ویژه را دارد و از ظرفیت ۱۰۰۸ تخت برخوردار است.

کار بهره برداری از فاز نخست بیمارستان باشاک شهیر نیز هفته آینده آغاز و این بیماررستان در ماه مه به بهره برداری کامل خواهد رسید.  

دولت ترکیه اعلام کرده که در ساخت بیمارستان گوزتپه استانبول نیز تسریع خواهد شد و فاز نخست این بیمارستان در ماه سپتامبر آغاز به فعالیت خواهد کرد.

تلاش برای افزایش ظرفیت بیمارستانها به خصوص در استانبول نیز هم می‌تواند به عنوان تلاش قابل تحسین دولت آنکارا برای افزایش میزان خدمات دهی ویژه به بیماران کرونایی ارزیابی شود و هم می‌تواند این سوال که آیا پیش بینی‌هایی در سطوح بالای حاکمیت در ترکیه برای افزایش تعداد بیماران مبتلاء به کووید ۱۹ صورت گرفته است که مردم از آن بی خبر هستند، نیز ارزیابی شود.

در رسانه‌های اجتماعی ترکیه نیز این مساله از هر دو بعد مطرح می‌شود. موافقین حاکمیت فعلی این تلاشها را به عنوان تلاشهایی نمونه ارزیابی می‌کنند و مخالفین نیز معتقدند که احتمال مخفی کاری در اعلام تعداد واقعی مبتلایان به کروا می‌تواند وجود داشته باشد.

پاسخ به این سوالها و ابهامات نه در درازمدت که در طول ماههای آتی با سیر تحولات مشخص خواهد شد ولی واقعیتی که نمی‌توان آن را کتمان کرد آن است که ترکیه نیز به عنوان بخشی از جهان هم در روند مقابله با کرونا و هم در پس از آن دستخوش تحولاتی عمیق و بنیادین در زمینه‌های مختلف خواهد شد؛ چه با شفافیت و چه با پنهانکاری!

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما